Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τηλεϊατρική στο ΝIA

Η Τηλεϊατρική είναι η παροχή φροντίδας υγείας σε ασθενείς από απόσταση με τη χρήση συστημάτων τηλεπικοινωνίας.

Η Τηλεϊατρική στο ΝΙΑ εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών που αδυνατούν να έρθουν στο ΝΙΑ (π.χ., λόγω απόστασης ή μειωμένης κινητικότητας), ή όταν αντενδείκνυται να προσέλθουν (π.χ., μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης), και συμπληρώνει τις ανάγκες των ασθενών, διατηρώντας υψηλό επίπεδο φροντίδας. Ως επί τω πλείστον, εφαρμόζεται σε ασθενείς που έχουν ήδη εκτιμηθεί δια ζώσης στο ΝΙΑ, αλλά, ενίοτε, εφαρμόζεται και κατά την πρώτη εκτίμηση ασθενών.

Πλήθος μελετών έχουν επιβεβαιώσει ότι η τηλεϊατρική είναι αποτελεσματική ως προς την ικανοποίηση των ασθενών και των φροντιστών τους, την ταχύτερη παροχή φροντίδας, τη μείωση του υγειονομικού κόστους, την βελτιστοποίηση της διαγνωστικής διαδικασίας, και τα οφέλη στην υγεία του ασθενούς. Η Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας (American Academy of Neurology) επιβεβαιώνει μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών της ότι η Τηλεϊατρική δεν υπολείπεται της εκτίμησης στο ιατρείο στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμα και κατά την πρώτη κλινική εκτίμηση (βλ. Telemedicine Work Group of the American Academy of Neurology update. Neurology; 2020).

Η Τηλεϊατρική στο ΝΙΑ περιλαμβάνει: :

  • Κλινική εκτίμηση μέσω ασφαλούς κρυπτογραφημένης τηλεδιάσκεψης

  • Κρυπτογραφημένη και ασφαλή μεταφορά δεδομένων από απόσταση (π.χ., εικόνες μαγνητικής τομογραφίας)

  • Άϋλη συνταγογράφηση

Είναι πιθανό οι θεραπευτές του ασθενούς να συστήσουν επιπλέον κλινικές ή εργαστηριακές εκτιμήσεις δια ζώσης, μετά από τηλεϊατρική εκτίμηση προκειμένου να διατηρείται η άριστη φροντίδα των ασθενών. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τηλεϊατρική στο ΝΙΑ, επικοινωνείστε μαζί μας στο info@nioa.gr ή Προγραμματίστε Ραντεβού.