Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέες θεραπείες για τη νόσο Alzheimer
Αγαπητοί φίλοι του Νευρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Μετά από 20 χρόνια, μια νέα κατηγορία θεραπειών λαμβάνει έγκριση για τη νόσο Alzheimer, και η πρώτη που στοχεύει σε βιολογικούς παράγοντες που σχετίζονται με την εκφύλιση του εγκεφάλου. Πρόκειται για θεραπείες αντισωμάτων που στοχεύουν το β-αμυλοειδές, ένα από τα χαρακτηριστικά παθολογικά στοιχεία της νόσου, και το «καθαρίζουν» από τον εγκέφαλο.
Άρθρο του Ελισσαίου Καραγεωργίου στα ''ΝΕΑ''
Ο Ελισσαίος Καραγεωργίου, MD PhD, διευθύνων του Κέντρου Ύπνου & Μνήμης και επιστημονικός διευθυντής του ΝΙΑ, μίλησε στο ένθετο ''ΥΓΕΙΑ'' στα ''ΝΕΑ'' για το πόσο ευεργητική είναι η προσφορά των φροντιστών σε ασθενείς με νοητικές διαταραχές.
MES-CoBraD Webinar 20 Σεπτεμβρίου 2022
Στις 20/09/2022 η ομάδα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου Horizon MES-CoBraD, που διευθύνεται επιστημονικά από το ΝΙΑ, συνεργάστηκε με τους εκπροσώπους των έργων RETENTION και RE-SAMPLE αντίστοιχα, για τη διοργάνωση ενός διαδικτυακού σεμιναρίου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ
Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 θεματικές ενότητες. Οι φροντιστές έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης θεματικής ενότητας της επιλογής τους.
Νέα μελέτη ξεκινά στο ΝΙΑ για την εύρεση θεραπειών στη νόσο του Parkinson
Μια νέα πρωτοποριακή μελέτη για την καλύτερη κατανόηση παθολογικών μονοπατιών προς εύρεση αιτιολογικών θεραπειών στη νόσο του Parkinson και συναφών διαταραχών ξεκινάει από τον Οκτώβριο 2022 στο Νευρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Ενημέρωση ως προς την FDA έγκριση του aducanumab για τη νόσο Alzheimer
Αγαπητοί φίλοι του Νευρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, όπως πολλοί από εσάς, έτσι και εμείς, έχουμε ενημερωθεί για την πρόσφατη έγκριση από τον FDA (αντίστοιχος του ΕΟΦ για τις ΗΠΑ) του φαρμάκου aducanumab της Biogen-Eisai για χρήση σε συγκεκριμένους ανθρώπους με αρχόμενη νόσο Alzheimer.
Stakeholder Engagement Meeting on the MES-CoBraD Horizon2020 Programme, Monday, May 31st, 2021 at 4 pm
The first Greek stakeholder meeting on the MES-CoBraD Horizon2020 Programme for specialist groups, scheduled for Monday, May 31st, 2021 at 4 pm.  
Εγγραφείτε σε Κλινική Έρευνα