Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
omilia

Ομιλία: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στην Αντιμετώπιση Σύνθετων Εγκεφαλικών Διαταραχών Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 13:00 (Link)

Πλήθος μελετών τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν την αμφίδρομη σχέση μεταξύ Σύνθετων Εγκεφαλικών Διαταραχών όπως είναι οι νοητικές (άνοια), επιληπτικές, και υπνικές διαταραχές. Η ύπαρξη μίας διαταραχής αυξάνει την πιθανότητα για τις υπόλοιπες, με επιδείνωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ιδίως στην τρίτη ηλικία.

Γίνεται επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη για πρώιμη διάγνωση και βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση μέσα από διεπιστημονικά πρωτόκολλα εξειδικευμένων ομάδων προκειμένου να αντιμετωπίζονται συνολικά τα προβλήματα των ασθενών και να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Μέσα από τρεις ομιλίες ειδικών στις Σύνθετες Εγκεφαλικές Διαταραχές, οι ακροατές θα ενημερωθούν πάνω στους μηχανισμούς που συσχετίζουν νοητικές, επιληπτικές, και υπνικές διαταραχές, καθώς και νέες κλινικές και ερευνητικές διεπιστημονικές προσεγγίσεις, οι οποίες ανοίγουν νέους δρόμους για ακριβέστερη, ταχύτερη, και εμπεριστατωμένη διάγνωση, και, κατά συνέπεια, καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση.

Στο τέλος των ομιλιών, οι ακροατές θα έχουν αποκτήσει νέες γνώσεις που θα μπορούν να εφαρμόσουν, είτε ως ειδικοί, είτε ως ασθενείς ή φροντιστές, για την υγεία του εγκεφάλου.

Ομιλητές: 

Ελισσαίος Καραγεωργίου, MD, PhD

Ελεάνα Νιάνιου, MD, MSc

Κωνσταντίνα Συκαρά, BSc, MA

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ετικέτες